Italië richt zich op de gewelddadige clan in het grootste maffiaonderzoek in decennia

Case doelwit ‘Clan van Entrangeta, Dat zich bevindt in Calabrië, de geboorteplaats van Italië, en door advocaten wordt beschouwd als de machtigste maffiagroep van het land, gemakkelijk geabsorbeerd door de beroemdste Cosa Nostra-bende op Sicilië.

Het proces wordt gehouden in een omgebouwd callcenter in de Calabrische stad Lamezia Terme, waar beklaagden in metalen kooien en tafels staan ​​opgesteld, die naar verwachting zullen worden bijgewoond door honderden advocaten, advocaten, journalisten en toeschouwers.

Veel van de verdachten waren bedienden, waaronder advocaten, accountants, zakenlieden, lokale politici en politieagenten, aldus procureur-generaal Nicola Grattori, die Entrongeta vrijwillig hielp bij het opbouwen van haar criminele imperium.

Critterie, die met verslaggevers sprak toen hij het gerechtsgebouw binnenkwam, zei dat het onderzoek de lokale bevolking aanmoedigde om zich uit te spreken.

“In de afgelopen twee jaar hebben we een toename gezien van zaken van onderdrukte ondernemers en burgers, slachtoffers van woeker en mensen die jarenlang onder de bedreiging van‘ Entrangeta ’hebben geleefd,” zei de advocaat die meer dan 30 jaar vocht.

De regering zal 913 getuigen oproepen en 24.000 uur aan onderschepte gesprekken steunen tegen talloze aanklachten.

Critteri zei dat hij verwacht dat de zaak een jaar zal duren, aangezien de rechtbank zes dagen per week zal vergaderen.

Nog eens 92 verdachten in dezelfde zaak hebben gekozen voor een snel proces, waarvan de processen eind januari beginnen, terwijl de kleinste beklaagden van de vijf moorden in februari voor de rechter verschijnen – aanklagers zeggen dat hij werd neergeschoten omdat hij homoseksueel was, inclusief de moord op een maffia-huurmoordenaar.

READ  ABD, son teknoloji uçakları Orta Doğu'dan Asya ve Avrupa'ya taşıyor | haberler

De laatste keer dat Italië honderden maffia tegelijk probeerde, vormde een keerpunt in de strijd tegen Cosa Nostra in Palermo in 1986 en markeerde het begin van de scherpe daling van de groep.

Dat experiment had een enorme impact omdat het gericht was op grote aantallen bendefamilies. Het Calabrische experiment richt zich primair op één groep – de Manchuso-clan van de provincie Wipo Valandia – ‘die niet veel van Entrangeta’s toporde raakt.

“De weg vooruit is nog erg lang, maar duizenden mensen vertrouwen ons omdat we ze niet in de steek mogen laten. We kunnen ze niet neerhalen”, zei Grattery tegen Reuters.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir